• Tel: 0800 30 600
  • pricezadjecu@blicnet.ba
  • Majke Jugovića 25, Banja Luka

Učesnici projekta

Stručni žiri za selekciju priča


Stručni žiri ima zadatak da napravi selekciju pristiglih kratkih priča, da izabere one kratke priče koje ispunjavaju sve kriterijume za najuspješnijih 15 kratkih priča a koje će kompanija Blicnet dalje nagraditi i promovisati u javnosti.

U slučaju da žiri proglasi veći broj kvalitetnih radova, Blicnet ima pravo da poveća fond nagrada.

Jelena Kojović Tepić


Biografija
Rođena je u Sarajevu 1973. godine, gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju. S početkom rata u BiH seli se u Beograd, gdje završava Filološki fakultet, odsjek za Srpsku i svetsku književnost. Od 1999. godine radi na Radio-televiziji Republike Srpske kao novinar i urednik u programu za kulturu, te kao scenarista za dječji program. Na RTRS je snimljeno više stotina dječjih emisija po njenim scenarijima. Takođe je autor više stotina emisija o umjetnosti.

Autor je scenarija za popularne dječje TV serijale Nidžo Cvrčak, Veterinar Bole, Čika Blagoje u svijetu igračaka, Kiki šou i mnogih drugih koje su se emitovale na RTRS-u . Zaposlena je na RTRS-u, gdje priprema emisiju iz kulture „Art mašina”.

Bibliografija
Objavila više kritičkih tekstova, eseja, pjesama i priča u periodici.

Knjige za djecu
• „Kuća vremena”, roman, Besjeda, Banjaluka 2014.,
• „Blagoje u svijetu igračaka”, pet knjiga sa po pet priča, AEON produkcija, Banjaluka 2015,
• „Avanture Trbe i Dugog - Knjiga prva”, Prva ilustrovana bajka, AEON produkcija, Banjaluka 2015.
• „Avanture Trbe i Dugog - Potraga za zmajospasom” - Druga ilustrovana bajka, AEON produkcija, Banjaluka, 2016.
• „Avanture Trbe i Dugog - Izgubljeni recepti doktora zeca” - Treća ilustrovana bajka, AEON produkcija, Banjaluka, 2017.
• „Avanture Trbe i Dugog - Ništa bez princes torte" - Četvrta ilustrovana bajka, AEON produkcija, Banjaluka, 2019.
• „Avanture Trbe i Dugog - I Zmaj ponekad pogriješi" - Peta ilustrovana bajka, AEON produkcija, Banjaluka, 2020.

Knjige za odrasle
• „Ne prisluškuj to što sanjam”, poezija, Banjaluka 1997.
• „Kod vječite slavine”, drama, časopis za pozorište Scena, Banjaluka 2014.

Nagrade i priznanja
Dobitnik je nagrade Beogradskog dramskog pozorišta za dramski tekst. Predstava Istina ne boli, po dramskom tekstu Kod vječite slavine, premijerno je odigrana 15. decembra 2015. godine na sceni Petar Kočić, Narodnog pozorišta Republike Srpske.Dragomir Kozomara


Biografija
Dragomir Kozomara (14. 11. 1972, Bastasi, Bosansko Grahovo) vanredni je profesor na Filološkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. Pedagošku akademiju u Banjoj Luci (Odsjek za srpski jezik i književnost) završio je 1997. godine. Godine 2000. na banjolučkom Filozofskom fakultetu diplomirao je na Odsjeku za srpski jezik i književnost, a na istom fakultetu magistrirao 2005. godine na temu Govor Čečave (sela u sjeveroistočnom dijelu opštine Teslić). Na Filološkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci 2013. godine doktorirao je na temu Srpski posavski govori između Vrbasa i Ukrine (fonetske i morfološke osobine). Osnovno područje istraživanja mu je srpska dijalektologija, fonetika srpskog jezika i ortografija.

Autor je dviju knjiga i više naučnih i stručnih radova.

Za potrebe izrade Srpskog dijalektološkog atlasa istražio je desetine punktova srpskih govora.

Od 2007. godine saradnik je na lingvističkim projektima Univerziteta „Karl Franc“ u Gracu (Austrija), a na tom univerzitetu bio je gostujući nastavnik u prvom semestru školske 2014/15. godine.

Član je Odbora za standardizaciju srpskog jezika pri SANU.Slavica Tutnjević


Biografija
Dr Slavica Tutnjević vanredni je profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. Pedagošku akademiju u Banjoj Luci.

Diplomirala je na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Banja Luci 2004. godine. Magistrirala je na Nastavničkom fakultetu Univerziteta Kolumbija u Njujorku 2006., te doktorirala na Univerzitetu u Banja Luci, u oblasti razvojne psihologije 2014. Od 2006. godine zaposlena je na Filozofskom fakultetu u Banja Luci. Oblasti interesovanja su joj rani razvoj, razvojna trauma i razvoj govora.

Prijatelji projekta

Prijavite se za novosti

Unesite Vaš email a mi ćemo vas obavijestiti kada god objavimo nove priče.