• Tel: 0800 30 630
 • info@pricezadjecu.com
 • Majke Jugovića 25, Banja Luka

Novosti

 • Priča “Da li mi vjerujete?” u interpretaciji glumca Velimira Blanića
  Datum: 01.06.2022.

  Za sve mališane posjetioce sajta pricezadjecu.com Velimir Blanić, jedan od najomiljenijih glumaca na našoj sceni, pročitao je priču “Da li mi vjerujete?”.

  Ovu maštovitu priču napisao je Andrej Stojanović, učenik Osnovne škole „Miloš Dujić“ iz Čelinca, koji će zasigurno biti iznenađen divnom interpretacijom priče.

  Velimir Blanić posjeduje veliko iskustvo u radu sa djecom i mladima. Zaposlen je kao vanredni profesor i šef Katedre za glumu i pozorišnu režiju na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, a takođe radi u Školi glume i govora u Studiju Jazavac.

  U svojoj sjajnoj karijeri ostvario je veliki broj odličnih uloga a honorarni je saradnik Narodnog pozorišta Republike Srpske, Dječijeg pozorišta Republike Srpske, Grad pozorišta Gradiška i Gradskog pozorišta “Jazavac”.

  Priča “Da li mi vjerujete?” je snimljena u studiju College radija koji samostalno uređuju studenti Visoke škole Banja Luka College. College radio se emituje putem interneta i u okviru Blicnet digitalne kablovske programske TV šeme (pozicija 1013) .

  Zahvaljujemo glumcu Velimiru Blaniću i kolegama na College radiju na podršci projekta priča.


 • Glumica Dragana Marić snimila audio priču „Stara gospođa“
  Datum: 20.05.2022.

  Snimljena je još jedna priča u audio formatu sa kojom ćete zabavljati svoju djecu i unuke.

  Priču „Stara gospođa“, nagrađeni rad Ivone Marić, učenice Osnovne škole „Branko Ćopić“ iz Banjaluke, pročitala je naša poznata glumica Dragana Marić koja je takođe bila đak ove škole.

  Priča je snimljena u studiju Uno radija koji medijski podržava aktivnosti u okviru društveno-odgovornog projekta „Blicnet - Priče za djecu“. U sekciji Audio priča sada vas očekuje i glas Dragane Marić, koja pored velikog broja ostvarenih uloga u pozorišnim predstavama, filmovima i TV serijama, veliku pažnju poklanja radu sa najmlađima.

  Dragana Marić je zaposlena u Narodnom pozorištu Republike Srpske. Direktor je i jedan od osnivača Gradskog pozorišta „Jazavac“. Zajedno sa svojim kolegama u okviru ovog pozorišta osnovala je dječiju „Juhu scenu“ koja već desetak godina organizuje predstave za djecu, kao i Studio glume za djecu i dječiji hor koji okuplja djecu od 4 do 10 godina.

  Nedavno je pokrenula i prvi „Juhu fest“ gdje je okupila veliki broj mališana koji se zabavljao uz mnogo zanimljivih predstava, radionica, zabavnih i sportskih događaja.


 • “Zemlja trikova” u interpretaciji Igora Vukojevića - nova audio priča na sajtu
  Datum: 10.03.2022.

  Ovog puta za naš web sajt pricezadjecu.com snimljena je audio priča „Zemlja trikova“ koju je napisao Luka Labus, učenik OŠ “Ivan Goran Kovačić” iz Banjaluke.

  Priču je pročitao Igor Vukojević, jedan od naših najboljih muzičara, autora i izvođača. Uz velike hitove “Srce ne pita”, “Jabuka”, “Bura” i mnoge druge, Igora sada možete da čujete u interpretaciji priče koja je nagrađena na konkursu “Priče za djecu” u organizaciji kompanije Blicnet. Igor iza sebe ima nekoliko uspješnih albuma. Nastupao je na raznim domaćim i regionalnim festivalima, dobitnik je raznih nagrada kako od publike tako i iz svoje struke, a sada sa “Zemljom trikova” djeci donosi divnu interpretaciju originalne i nove priče. Pozivamo vas da poslušate ovu novu audio priču ili pročitate neku ili sve ostale dječije priče koje su djeca pisala za svoje drugare.

  Iznenadićete se koliko su djeca kreativna i nadarena a uvjereni smo da će vaši mališani uživati u pričama kao što su: “Pustolovina mrava Žike”, “Dandi u svijetu tišine”, “Prodavnica sreće i ljubavi” i mnoge druge.

  Mi ćemo i dalje podržavati i promovisati male pisce tako da možete uskoro očekivati još novih priča.


 • Ilustrovana Priča (ne)srećnog Srećka
  Datum: 28.01.2022.

  „Priča (ne)srećnog Srećka“ koju je napisao Marko Nedić iz Doboja, učenik šestog razreda OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“, dobila je čak sedam originalnih ilustracija, koje će razveseliti djecu, roditelje i sve druge ljubitelje ilustrovanih priča.

  Naš ilustrator Bojan Nikolić i ovog puta je kroz posebno osmišljene crteže savršeno prikazao humorističnu priču o zgodama i nezgodama dječaka Marka i mačka Srećka koji žele da budu zajedno uprkos Gospođi Mami koja tvrdi „da životinjama nije mjesto u kući“.

  „Priča (ne)srećnog Srećka“ je, podsjećamo, snimljena i u audio formatu. Savršenu interpretaciju savršenoj priči poklonio je naš čuveni glumac Aleksandar Stojković Piksi. Ovo je priča koja se ne propušta. Čita se ili sluša, prema izboru djeteta, u jednom dahu.


 • Slađana Zrnić, Maja Tatić, Aleksandar Stojković Piksi i druge poznate ličnosti čitaju priče za djecu
  Datum: 22.12.2021.

  Zajedno sa glumcima, pjevačima, javnim ličnostima i radio stanicama pokrenuli smo aktivnosti na snimanju 15 audio priča koje je stručni žiri odabrao za najbolje dječije priče tokom konkursa „Blicnet - Priče za djecu“.

  Priču „Magični kist“ je čitala Slađana Zrnić, prvakinja Narodnog pozorišta Republike Srpske, u studiju Kontakt radija u ugodnoj atmosferi naših dragih kolega sa medija.

  Priču „Prodavnica sreće i ljubavi“ je čitala Maja Tatić, naša poznata pjevačica i predstavnica na Eurosongu, u potpuno novom studiju Radio Gradiške u koji su se tek preselili.

  „Priču (ne)srećnog Srećka“ pročitao je i odglumio harizmatični i nevjerovatno talentovani glumac Aleksandar Stojković Piksi koja je snimljena u studiju Plavog radija.

  Sve priče su lijepe i poučne a ovog puta u audio formatu djeci će pružiti poseban doživljaj bilo da priče slušaju tokom dana ili pred spavanje.
  Uživajte sa svojom djecom u naraciji i interpretaciji poznatih glumaca i pjevača, a mi nastavljamo dalje sa snimanjem priča.


 • Ilustrovana priča “Magični kist”
  Datum: 25.10.2021.

  I priča o Nedi i njenom magičnom kistu dobila je svoje ilustracije. Naš ilustrator Bojan Nikolić je i ovog puta osmislio ilustracije kojima je savršeno prikazao priču i Nedin kist koji magično oživljava sve stvari koje Neda nacrta.

  Ubijeđeni smo da će i ova lijepa i kvalitetna priča uz lijepe ilustracije zasigurno biti super zabava za svako dijete.

  Zato, draga djeco, mame i tate uživajte :)

  Sljedeća priča koja će dobiti svoje ilustracije je “Priča (ne)srećnog Srećka”.


 • Ilustrovana priča “Prodavnica sreće i ljubavi”
  Datum: 15.09.2021.

  Bojan Nikolić, ilustrator projekta “Priče za djecu”, osmislio je i nove crteže za priču “Prodavnica sreće i ljubavi”. Tako je još jedna originalna priča na sajtu za djecu dobila svoje originalne crteže.

  Uživajte u čitanju i gledanju priče :)


 • Učenicima poslani Sertifikati za učešće na Konkursu “Blicnet - Priče za djecu”
  Datum: 10.09.2021.

  Učenicima autorima čije je priče Stručni žiri Konkursa “Blicnet - Priče za djecu” proglasio za veoma kvalitetne nagradili smo objavljivanjem priča na sajtu priča. Dodatno, za uspomenu učenicima smo putem pošte poslali i sertifikate za učešće na konkursu kako bismo im još jednom zahvalili na njihovom angažmanu.


 • Dio nagrada uručen poštom na kućnu adresu učenika
  Datum: 07.09.2021.

  Učenicima autorima najboljih priča koji nisu bili u prilici da prisustvuju dodjeli nagrada u Banjaluci, poklon tablete i sertifikate o učešću na Konkursu “Blicnet - Priče za djecu” poslali smo poštom na kućnu adresu.

  Učenici su primili svoje poklone i poslali nam fotografije. Sada i oni mogu da uživaju u pisanju, zabavi i radu na novim tablet uređajima.

  U toku su i aktivnosti za pripremu i štampu sertifikata koje ćemo poslati učenicima čije su priče priče proglašene za veoma uspješne i za to nagrađene objavljivanjem priča na sajtu priča.

  Sertifikate ćemo poslati poštom na kućnu adresu.


 • Ilustrovana priča „Lopov Kole i policajac Bole“
  Datum: 25.08.2021.

  Priča o najpoznatijem kradljivcu dječijih igračaka i najboljem policajcu je dobila svoje originalne ilustracije. Ponovo zahvaljujući odličnim ilustracijama Bojana Nikolića djeca i mi možemo da uživamo u gledanju i čitanju ove veoma poučne priče.

  Do sada je na sajtu priča ilustrovano pet priča: „Dandi u svijetu tišine“, „Bijela golubica“, „Djevojčica sa zlatnom mašnicom“, „Pustolovine mrava Žike“ i „Lopov Kole i policajac Bole“.

  Sada Bojan radi ilustracije za priču “Prodavnica sreće i ljubavi”.


 • Radnici Blicneta snimili audio priče za djecu
  Datum: 12.08.2021.

  Dragi roditelji, vašoj djeci stiže dodatna zabava a vama pomoć u pričanju priča.

  Za klince i klinceze napravili smo audio snimke poznatih priča za djecu. Grupa radnika se odlučila da podrži projekat “Blicnet priče za djecu” i pročitaju neku od poznatih priča. Nakon obavljenog internog konkursa za čitanje organizovali smo snimanje priča iz cijelog svijeta.

  Audio snimcima priča dodana je lijepa muzička podloga što je pričama dalo posebno ugodan ton i atmosferu. Rezultat zajedničkog rada jeste petnaest audio priča pročitanih na novi i originalni način.

  Htjeli smo da napravimo još nešto korisno za djecu i roditelje. Slušanjem djeca obogaćuju svoj rječnik, podstiču maštu i kreativnost. A roditelji se ponekad umore od čitanja i ponavljanja istih priča djeci, pa vjerujemo da će naše audio priče biti podrška u zabavi njihove djece.

  Priče poslušajte ovdje.


 • Priča “Dandi u svijetu tišine” dobila svoje ilustracije
  Datum: 05.08.2021.

  Još jedna uzbudljiva i poučna priča na našem sajtu dobila je svoje originalne ilustracije.

  Zahvaljujući odličnim crtežima koje je osmislio i nacrtao naš ilustrator Bojan Nikolić djeca i roditelji će sada i vizuelno upoznati slonića Dandija i druge likove.

  Ovo je četvrta priča po redu koju je Bojan ilustrovao. Do sada je ilustrovao „Bijelu golubicu“, „Djevojčica sa zlatnom mašnicom“ i „Pustolovine mrava Žike“.

  Bojan nastavlja dalje sa crtanjem. Nova priča na kojoj radi je „Lopov Kole i policajac Bole“, a mi sa nestrpljenjem očekujemo i ilustracije za ovu priču.


 • Uručeni poklon tableti učenicima autorima najboljih priča na Blicnetovom konkursu “Priče za djecu”
  Datum: 29.07.2021.

  Juče, 28. jula, smo na Ljetnoj sceni Gradskog pozorišta “Jazavac” svečano uručili poklone učenicima autorima najboljih priča za djecu.

  Učenici čije je priče Stručni žiri odabrao za 15 najboljih u okviru Konkursa “Blicnet - Priče za djecu” nagradili smo sa objavljivanjem priča na sajtu pricezadjecu.com, tablet uređajima i dodatno još sa snimanjem priče.

  I druge priče koje je žiri ocijenio kao uspješne nagradili smo sa objavljivanjem priče na sajtu pricezadjecu.com

  Učenicima će biti uručeni i sertifikati o učešću na Konkursu “Blicnet - Priče za djecu”.

  Uručivanjem nagrada uspješno smo završili prvi dio društveno-odgovornog projekta koji je kompanija Blicnet pokrenula sa ciljem da učenike podstakne na kulturno stvaralaštvo, autorski rad, te da pišu za mlađe drugare.

  Odziv učenika je bio velik, na konkurs je stigao veliki broj priča. Primili smo preko stotinu priča iz gotovo svih gradova. Članovi Stručnog žirija Jelena Kojović Tepić, pisac, dr Slavica Tutnjević profesor psihologije, i dr Dragomir Kozomara profesor srpskog jezika, vrijedno su radili i odabrali više od 40 priča koje smo objavili na sajtu pricezadjecu.com

  To znači da smo svi zajedno, i učenici, i mediji, i žiri, napravili veliku, originalnu i dragocjenu riznicu novih priča na internetu koja će maloj djeci i njihovim roditeljima služiti za učenje i zabavu.

  Veliku zahvalnost dugujemo medijima koji su punog srca podržali ovaj društveno koristan projekat i o njemu redovno obavještavali.

  Mi naravno nastavljamo i dalje da radimo na ovom važnom projektu za djecu.


 • Odabrano 15 najboljih priča za djecu

  Sa velikom radošću predstavljamo 15 najboljih priča za djecu konkursa “Blicnet - Priče za djecu”:

  Žiri se opredijelio za izbor najboljih priča na osnovu organizacije priče, narativne strukture priče, izgradnje likova i dijaloga, stila i originalnosti.

  Nagradni fond za Konkurs “Blicnet - Priče za djecu” čini 15 tablet uređaja, te će ovih 15 najboljih priča odnosno njihovi autori kao nagradu od kompanije Blicnet dobiti tablet uređaj i snimanje priče.

  1. “Lopov Kole i policajac Bole” - Lana Vujanović,
  VI razred / OŠ "Sveti Sava", Banja Luka

  2. “Prodavnica sreće i ljubavi”- Lana Vujanović,
  VI razred / OŠ "Sveti Sava", Banja Luka

  3. “Magični kist”- Anđela Kovačević,
  VIII razred / OŠ "Branko Ćopić", Prijedor

  4. “Priča (ne)srećnog Srećka” - Marko Nedić,
  V razred / OŠ "Vuk Stefanović Karadžić", Doboj

  5. “Tajanstveni poklon” - Lana Vujanović,
  VI razred / OŠ "Sveti Sava", Banja Luka

  6. “Stara gospođa” - Ivona Marić,
  VIII razred / OŠ "Branko Ćopić", Banja Luka

  7. “Bogojavljenska želja” - Stevan Spaić,
  VIII razred / OŠ "Jova Jovanović Zmaj", Trebinje

  8. “Da li mi vjerujete?” - Andrej Stojanović,
  V razred / Osnovna škola "Miloš Dujić" Čelinac

  9. “Bijela golubica” - Vladimir Tadić,
  VI razred / OŠ "Vuk Karadžić", Petrovo

  10. “Nevjerna Vera” - Nikolina Tatomirović
  VIII razred / OŠ "Vaso Pelagić", Pelagićevo

  11. “Neočekivano prijateljstvo” - Vasilije Nikolić
  V razred / OŠ "Zmaj Jova Jovanović", Banja Luka

  12. “Drugačiji” - Maja Đurica
  VII razred / OŠ "Njegoš", Berkovići

  13. “Zemlja trikova” - Luka Labus
  VI razred / OŠ "Ivan Goran Kovačić", Banja Luka

  14. “Hrešanska vila Vida” - Vasilisa Komlenić
  VII razred / OŠ "Ivo Andrić", Banja Luka

  15. “Avantura s kučićima” - Merjem Hodžić
  VII razred / OŠ "Branko Radičević", Prijedor

  Žiri konkursa „Blicnet - Priče za djecu“ radio je u sastavu: Jelena Kojović Tepić, pisac, dr Slavica Tutnjević, profesor psihologije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, i dr Dragomir Kozomara, profesor srpskog jezika na Filološkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. Žiri je imao zadatak da selektuje kvalitetne priče za objavu na sajtu pricezadjecu.com i da među njima odabere 15 najboljih priča.

 • U užem izboru za najbolje priče za djecu više od 40 autorskih priča učenika - U četvrtak izbor 15 najuspješnijih

  Na naš konkurs "Priče za djecu" stiglo je više od stotinu autorskih priča. Stručni žiri je nakon ocjene svih radova za objavu na sajtu pricezadjecu.com odabrao više od 40 priča koje su vam već sada dostupne.

  Stručni žiri će među objavljenim pričama odabrati 15 najboljih čije ćemo autore nagraditi sa tablet uređajem i dodatno još sa snimanjem priče. Rezultate izbora najuspješnijih priča objavićemo u četvrtak 15. jula.

  Veoma nam je drago što smo zajedno sa učenicima i drugim učesnicima projekta “Priče za djecu” kreirali koristan sadržaj za najmlađe koji je u isto vrijeme i zabavan i edukativan. Stvorili smo prijateljsko i stimulativno okruženje na internetu koje pozitivno utiče na djecu.

  Zbog toga, prije svega, zahvaljujemo učenicima koji su pisali za mlađe drugare. Pokazali su veliku odgovornost prema djeci ali i veliku zrelost u svojim pričama. Poslali su sjajne poruke o drugarstvu, ljubavi, različitosti, u šta ćete se, sigurni smo, uvjeriti kada budete čitali priče.

  Takođe zahvaljujemo na predanom radu članovima žirija Jeleni Kojović Tepić, dr Slavici Tutnjević i dr Dragomiru Kozomari, kao i ilustratoru Bojanu Nikoliću koji osmišljava ilustracije i priče oživljava na jedinstven način.

  Svoju zahvalnost ovom prilikom takođe iskazujemo medijima, ministarstvima prosvjete i kulture i kompanijama koje su podržale projekat “Priče za djecu”.

  Na kraju zahvaljujemo zaposlenima u Blicnetu koji su punog srca podržali projekat za djecu i odvojili vrijeme da projekat u potpunosti uspije.”

  Radnici Blicneta nastavljaju sa projektom “Priče za djecu” i spremaju još jedno iznenađenje za djecu i roditelje o čemu će nas uskoro obavijestiti.

 • Nagradni konkurs “Priče za djecu” završava prvog jula

  Obavještavamo učenike da Nagradni konkurs “Blicnet - Priče za djecu” ubrzo završava, te da svoje priče mogu poslati još sutra prvog jula. Po završetku konkursa, nakon ocjene svih pristiglih radova, nagradićemo 15 najuspješnijih priča i njihove autore sa tablet uređajem i dodatno još sa snimanjem priče.

  Rezultate konkursa ćemo objaviti 15. jula na ovom sajtu, kao i na sajtu www.blic.net

  Priče koje stižu na konkurs a koje žiri ocijeni kao uspješne redovno objavljujemo na sajtu priča. Zato pozivamo roditelje i njihovu dječicu da svoje vrijeme provode uz originalne priče mladih autora. Još podsjećamo da priče ilustruje Bojan Nikolić, te su sve ilustracije originalne, pažljivo osmišljene, ručno skicirane i bojene.

  Kvalitet kratkih priča ocjenjuje Stručni žiri koji sve vrijeme trajanja ovog konkursa obavlja selekciju pristiglih priča za objavu na sajtu i koji takođe na kraju proglašava 15 najuspješnijih priča.

 • Objavljene nove priče

  Pozivamo vas da djeci čitate nove super zanimljive priče. Očekuju vas:

  “Neočekivano prijateljstvo”, Vasilija Nikolića, učenika V razreda, OŠ “Zmaj Jova Jovanović” iz Banjaluke.

  “Šumsko prijateljstvo”, autora Aleksandra Markovića, IX razred, OŠ "Mladen Stojanović", Bronzani Majdan.

  Priče “Lopov Kole i policajac Bole” i “Priča o jednoj baki” napisala je Lana Vujanović, učenica VI razreda, OŠ "Sveti Sava", Banjaluka.

  “Priču o čarobnjaku iz Hatetomne” napisao je Ilija Đorđić, učenik VIII razreda, OŠ "Vaso Pelagić", Pelagićevo.

  Priču “Nevjerna Vera”, napisala je Nikolina Tatomirović, učenik VIII razreda, OŠ "Vaso Pelagić", Pelagićevo.

 • Upoznajte mrava Žiku, djevojčicu Klaru, slonića Dandija i golubicu koja se pretvara u djevojčicu

  Među pričama koje su stigle na konkurs “Blicnet - Priče za djecu” odabrane su i objavljene prve priče na našem sajtu pricezadjecu.com

  Zbog toga sa velikim ponosom i neopisivim zadovoljstvom pozivamo sve, i male i velike, i tate i mame, i bake i dede, i strine i tete da čitaju djeci priče mladih talentovanih učenika.

  Teodora Knežević, učenica petog razreda Osnovne škole “Desanka Maksimović” iz Dragočaja kod Banjaluke, autor je dvije priče: “Pustolovina mrava Žike” i “Djevojčica sa zlatnom mašnicom”.

  Dino Vranjković, učenik osmog razreda Javne ustanove Osnovne škole “Tušanj“ Tuzla, djeci priča priču “Dandi u svijetu tišine”.

  Vladimir Tadić, učenik šestog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Petrova, donosi priču “Bijela golubica”.

  Upoznajte autore, pročitajte njihove biografije, pogledajte fotografije. Ko zna, možda baš sada svi zajedno postajemo svjedoci rađanja velikih pisaca koji će našu zajednicu oplemeniti kulturnim stvaralaštvom.

  Za sada “Pustolovine mrava Žike” i “Bijela golubica” su prve priče koje su ilustrovane. Autor ilustracija je Bojan Nikolić koji će priče ilustrovati redom prema slijedu objavljivanja. Budući da je riječ o ručnom crtanju i bojenju kojem prethodi skiciranje likova, radnje, okruženja, kao i osmišljavanje slijeda prikaza crteža, naglašavamo da je potrebno više vremena za izradu ilustracija.

  Takođe podsjećamo učenike, roditelje i nastavnike da nagradni konkurs za pisanje autorskih priča za djecu traje sve do prvog jula te da su potrebne informacije na sajtu u rubrikama “Konkurs” i “Česta pitanja”.

  Dinina priča, Vladimirova priča, Tedorine priče, baš kao i ostale priče učenika, koje žiri odabere za objavu na sajtu, ostvaruju pravo za ulazak u izbor najkvalitetnijih 15 priča, koje će se birati na kraju konkursa, a čije će autore kompanija Blicnet pored objavljivanja i promocije na sajtu dodatno nagraditi tablet uređajem i snimanjem priče.


 • Upoznajte Bojana Nikolića, ilustratora

  Našem kreativnom programu “Priče za djecu” pridružio se Bojan Nikolić, ilustrator iz Dervente i autor društvenih igara za djecu. Bojanov zadatak je da priče učenika koje Blicnet objavljuje na sajtu pricezadjecu.com oživi na jedinstven i zabavan način kako bi djeca u potpunosti uživala u pričama starijih drugara.

  Crtanjem se počeo baviti još kao dijete, prije skoro tri decenije, inspirisan životinjama iz ilustrovane dječije Enciklopedije prirode koju su Bojan i njegova sestra dobili za poklon, ali veliku podršku njegovom talentu pružio je njegov nastavnik likovnog vaspitanja u osnovnoj školi.

  “Zahvaljujući dobrom nastavniku Miloradu Popoviću moje crtanje dobija na zrelosti uz primanje osnovnog i potrebnog znanja za pravilno umjetničko stvaranje i izražavanje”, kaže Bojan Nikolić.

  “U tom periodu pronalazim svoju originalnost, koristim tehniku sjenčenje grafitnom olovkom. Kasnije otkrivam teme iz svijeta mašte i fantazije, te mitologije i ulazim u svijet boja. Tako moji crteži sve više dobijaju današnji izgled odnosno izgled koji sam imao potrebu da predstavim u javnosti”, zaključuje Nikolić.

  Posljednjih godina intenzivno radi sa djecom u Narodnoj biblioteci „Branko Radičević“ u Derventi, jer želi da kod djece razvija njihove talente i promoviše zdrav način igranja, uz zdravo druženje i kreativno opuštanje. Do sada je ilustrovao nekoliko slikovnica i održao nekoliko samostalnih izložbi.


 • Predstavljamo Stručni žiri konkursa “Priče za djecu“

  Nagradni konkurs za pisanje autorskih priča za djecu organizovan je za učenike od petog do devetog razreda sa ciljem da se podstaknu na kulturno stvaralaštvo, da pišu za mlađe drugare, te da se njihove priče, ukoliko ispune potrebne kriterijume, objave na sajtu pricezadjecu.com

  Za ocjenu priča formiran je Stručni žiri, u čijem su sastavu: Jelena Kojović Tepić, pisac, dr Slavica Tutnjević, profesor psihologije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, i dr Dragomir Kozomara, profesor srpskog jezika na Filološkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

  Stručni žiri će birati uspješne priče, ali i pomoći da priče budu stilski i pravopisno uređene kako bi djeca na sajtu čitala kvalitetne priče.

  Dr Slavica Tutnjević bavi se razvojnom psihologijom i njena uloga je “da se pobrine da odabrane priče budu adekvatne za djecu mlađu od 10 godina, da su im razumljive, zabavne i da za njih imaju smisla”.

  “Ako želimo da budemo pismeni, treba da poštujemo pravila koja važe u jeziku, pa je tako neophodno da priče budu napisane po važećem pravopisu“, naglašava dr Dragomir Kozomara.

  Jelena Kojović Tepić piše bajke. Ovdje ima zadatak da procijeni literarnu vrijednost priča koje djeca napišu. Kako kaže Jelena, ona “treba da ocijeni da li su priče uzbudljive, svježe, autentične i lijepo napisane“.

  Jelena je za učenike pripremila i Savjete za pisanje priča da bi im pomogla i usmjerila ih ka pisanju priče. Savjeti za pisanje nalaze se na sajtu pricezadjecu.com

  Na kraju konkursa (prvog jula ove godine), žiri će još od svih odabranih priča izdvojiti 15 najkvalitetnijih, čije će autore kompanija Blicnet nagraditi tabletima i snimanjem priča.

  Stoga, ako Vi ili Vaši prijatelji imate djecu koja žele da napišu priču, sada je trenutak da ih o tome obavijestite.


 • Web sajt pricezadjecu.com – internet platforma koja promoviše autorske radove učenika

  Web sajt pricezadjecu.com nova je internet prezentacija kompanije Blicnet na kojoj promoviše i nagrađuje dječije autorske radove. Sajt je modernog izgleda i veselih boja, maksimalno prilagođen posjetiocima i djeci kao krajnjim korisnicima.

  Struktura sajta je jasno organizovana u skladu sa potrebama i navikama korisnika, te je pretraga na sajtu krajnje laka i intuitivna. Informacije su podijeljene u nekoliko sekcija do kojih se stiže u svega nekoliko klikova.

  U sekciji Konkurs predstavljeni su uslovi Nagradnog konkursa “Priče za djecu” u kojem do prvog jula pozivamo učenike od V do IX razreda osnovnih škola u BiH da pišu priče za djecu i za to ih nagrađujemo sa objavljivanjem na sajtu u sekciji Priče za djecu.

  Pored objavljivanja radova, Blicnet po završetku konkursa, nagrađuje 15 najuspješnijih autora sa tabletima i dodatno sa snimanjem priče.

  Na sajtu je i on line formular preko kojeg učenici šalju svoje priče, ali i set najčešćih pitanja i odgovora koji im nudi značajno pojašnjenje u vezi pisanja priča.

  Sajt je responsivnog dizajna te će se prikaz ovog sajta prilagođavati desktop, mobilnim i tablet uređajima.
Prijavite se za novosti

Unesite Vaš email a mi ćemo vas obavijestiti kada god objavimo nove priče.