• Tel: 0800 30 600
 • pricezadjecu@blicnet.ba
 • Majke Jugovića 25, Banja Luka

Novosti

 • Upoznajte mrava Žiku, djevojčicu Klaru, slonića Dandija i golubicu koja se pretvara u djevojčicu

  Među pričama koje su stigle na konkurs “Blicnet - Priče za djecu” odabrane su i objavljene prve priče na našem sajtu pricezadjecu.blic.net

  Zbog toga sa velikim ponosom i neopisivim zadovoljstvom pozivamo sve, i male i velike, i tate i mame, i bake i dede, i strine i tete da čitaju djeci priče mladih talentovanih učenika.

  Teodora Knežević, učenica petog razreda Osnovne škole “Desanka Maksimović” iz Dragočaja kod Banjaluke, autor je dvije priče: “Pustolovina mrava Žike” i “Djevojčica sa zlatnom mašnicom”.

  Dino Vranjković, učenik osmog razreda Javne ustanove Osnovne škole “Tušanj“ Tuzla, djeci priča priču “Dandi u svijetu tišine”.

  Vladimir Tadić, učenik šestog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Petrova, donosi priču “Bijela golubica”.

  Upoznajte autore, pročitajte njihove biografije, pogledajte fotografije. Ko zna, možda baš sada svi zajedno postajemo svjedoci rađanja velikih pisaca koji će našu zajednicu oplemeniti kulturnim stvaralaštvom.

  Za sada “Pustolovine mrava Žike” i “Bijela golubica” su prve priče koje su ilustrovane. Autor ilustracija je Bojan Nikolić koji će priče ilustrovati redom prema slijedu objavljivanja. Budući da je riječ o ručnom crtanju i bojenju kojem prethodi skiciranje likova, radnje, okruženja, kao i osmišljavanje slijeda prikaza crteža, naglašavamo da je potrebno više vremena za izradu ilustracija.

  Takođe podsjećamo učenike, roditelje i nastavnike da nagradni konkurs za pisanje autorskih priča za djecu traje sve do prvog jula te da su potrebne informacije na sajtu u rubrikama “Konkurs” i “Česta pitanja”.

  Dinina priča, Vladimirova priča, Tedorine priče, baš kao i ostale priče učenika, koje žiri odabere za objavu na sajtu, ostvaruju pravo za ulazak u izbor najkvalitetnijih 15 priča, koje će se birati na kraju konkursa, a čije će autore kompanija Blicnet pored objavljivanja i promocije na sajtu dodatno nagraditi tablet uređajem i snimanjem priče.


 • Upoznajte Bojana Nikolića, ilustratora

  Našem kreativnom programu “Priče za djecu” pridružio se Bojan Nikolić, ilustrator iz Dervente i autor društvenih igara za djecu. Bojanov zadatak je da priče učenika koje Blicnet objavljuje na sajtu pricezadjecu.blic.net oživi na jedinstven i zabavan način kako bi djeca u potpunosti uživala u pričama starijih drugara.

  Crtanjem se počeo baviti još kao dijete, prije skoro tri decenije, inspirisan životinjama iz ilustrovane dječije Enciklopedije prirode koju su Bojan i njegova sestra dobili za poklon, ali veliku podršku njegovom talentu pružio je njegov nastavnik likovnog vaspitanja u osnovnoj školi.

  “Zahvaljujući dobrom nastavniku Miloradu Popoviću moje crtanje dobija na zrelosti uz primanje osnovnog i potrebnog znanja za pravilno umjetničko stvaranje i izražavanje”, kaže Bojan Nikolić.

  “U tom periodu pronalazim svoju originalnost, koristim tehniku sjenčenje grafitnom olovkom. Kasnije otkrivam teme iz svijeta mašte i fantazije, te mitologije i ulazim u svijet boja. Tako moji crteži sve više dobijaju današnji izgled odnosno izgled koji sam imao potrebu da predstavim u javnosti”, zaključuje Nikolić.

  Posljednjih godina intenzivno radi sa djecom u Narodnoj biblioteci „Branko Radičević“ u Derventi, jer želi da kod djece razvija njihove talente i promoviše zdrav način igranja, uz zdravo druženje i kreativno opuštanje. Do sada je ilustrovao nekoliko slikovnica i održao nekoliko samostalnih izložbi.


 • Predstavljamo Stručni žiri konkursa “Priče za djecu“

  Nagradni konkurs za pisanje autorskih priča za djecu organizovan je za učenike od petog do devetog razreda sa ciljem da se podstaknu na kulturno stvaralaštvo, da pišu za mlađe drugare, te da se njihove priče, ukoliko ispune potrebne kriterijume, objave na sajtu pricezadjecu.blic.net

  Za ocjenu priča formiran je Stručni žiri, u čijem su sastavu: Jelena Kojović Tepić, pisac, dr Slavica Tutnjević, profesor psihologije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, i dr Dragomir Kozomara, profesor srpskog jezika na Filološkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

  Stručni žiri će birati uspješne priče, ali i pomoći da priče budu stilski i pravopisno uređene kako bi djeca na sajtu čitala kvalitetne priče.

  Dr Slavica Tutnjević bavi se razvojnom psihologijom i njena uloga je “da se pobrine da odabrane priče budu adekvatne za djecu mlađu od 10 godina, da su im razumljive, zabavne i da za njih imaju smisla”.

  “Ako želimo da budemo pismeni, treba da poštujemo pravila koja važe u jeziku, pa je tako neophodno da priče budu napisane po važećem pravopisu“, naglašava dr Dragomir Kozomara.

  Jelena Kojović Tepić piše bajke. Ovdje ima zadatak da procijeni literarnu vrijednost priča koje djeca napišu. Kako kaže Jelena, ona “treba da ocijeni da li su priče uzbudljive, svježe, autentične i lijepo napisane“.

  Jelena je za učenike pripremila i Savjete za pisanje priča da bi im pomogla i usmjerila ih ka pisanju priče. Savjeti za pisanje nalaze se na sajtu pricezadjecu.blic.net

  Na kraju konkursa (prvog jula ove godine), žiri će još od svih odabranih priča izdvojiti 15 najkvalitetnijih, čije će autore kompanija Blicnet nagraditi tabletima i snimanjem priča.

  Stoga, ako Vi ili Vaši prijatelji imate djecu koja žele da napišu priču, sada je trenutak da ih o tome obavijestite.


 • Web sajt pricezadjecu.blic.net – internet platforma koja promoviše autorske radove učenika

  Web sajt pricezadjecu.blic.net nova je internet prezentacija kompanije Blicnet na kojoj promoviše i nagrađuje dječije autorske radove. Sajt je modernog izgleda i veselih boja, maksimalno prilagođen posjetiocima i djeci kao krajnjim korisnicima.

  Struktura sajta je jasno organizovana u skladu sa potrebama i navikama korisnika, te je pretraga na sajtu krajnje laka i intuitivna. Informacije su podijeljene u nekoliko sekcija do kojih se stiže u svega nekoliko klikova.

  U sekciji Konkurs predstavljeni su uslovi Nagradnog konkursa “Priče za djecu” u kojem do prvog jula pozivamo učenike od V do IX razreda osnovnih škola u BiH da pišu priče za djecu i za to ih nagrađujemo sa objavljivanjem na sajtu u sekciji Priče za djecu.

  Pored objavljivanja radova, Blicnet po završetku konkursa, nagrađuje 15 najuspješnijih autora sa tabletima i dodatno sa snimanjem priče.

  Na sajtu je i on line formular preko kojeg učenici šalju svoje priče, ali i set najčešćih pitanja i odgovora koji im nudi značajno pojašnjenje u vezi pisanja priča.

  Sajt je responsivnog dizajna te će se prikaz ovog sajta prilagođavati desktop, mobilnim i tablet uređajima.
Prijavite se za novosti

Unesite Vaš email a mi ćemo vas obavijestiti kada god objavimo nove priče.